Close
Service systemWarranty Q&A Download

Frequently Asked Questions

 • Error 117 reconnection

   Analyse

   De omschakelaar blijft opnieuw verbinden. Dit kan veroorzaakt worden door een probleem in de elektrische relais, maar kan ook veroorzaakt worden door een tekort aan zonnepanelen. Dit kan zijn doordat er in de ochtend en avond te weinig zon is, waardoor de omschakelaar niet kan verbinden met het openbare netwerk en hierdoor blijft aftellen. Rapporteer eventueel Error 117.

   Onderzoek

   Op basis van verschillende typen omschakelaars die verbonden zijn met het publieke netwerk, controleer of het aantal panelen te weinig is Voor 150V typen moet het minimaal vijf panelen zijn, voor de 350V netwerk typen moeten het niet meer dan 12 zijn. U kunt de DC input uitzetten, en dan de omschakelaar herstarten om te zien of de error er nog steeds is.


 • DC zijn aan het ontladen

   Analyse

   Boog ontlading kan komen door een stroomlek, door een hot-plug, de omschakelaar of positieve en negatieve polen hebben een kortsluiting, een verkeerde connectie van positieve en negatieve polen, of een onbalans van het aantal panelen.

   Onderzoek

   Controleer of de omschakelaar voldoende uitgeschakeld is, als dit niet het geval is, en het in goede werkende conditie verkeerd, zal de stroomingang zorgen voor ontlading.

   Controleer de string of het positieve negatieve kortsluiting heeft, controleer de string’s negatieve en positieve polen in verkeerde verbinding. Een verkeerde verbindingsstring verbonden met dezelfde MPPT met de juiste verbindingsstring zorgt voor ontlading.

   Verschillende verbonden maat panelen stringen in dezelfde MPPT kan zorgen voor gedeeltelijke stroom naar een andere string naar de anderen, en kan zorgen voor ontlading.


 • Verlies verbinding van APP

   Analyse

   Sensor en omschakelaar zijn niet verbonden

   Sensor heeft geen vermogen

   APP heeft het serinummer van de omschakelaar gescand

   Installatie signaal probleem

   Gebrekkige sensor

   Onderzoek

   Controleer of 232 poort nummerpoort schakelaar aan is.

   Controleer of 232 poort verbonden is met de sensor.

   Controleer of 232 poort communicatie werkt.

   Scan de sensor’s serienummer of type in de serienummer en checkingcode.

   Controleer de installatie positie, een verkeerde installatie positie kan zorgen voor het verlies van het signaal, of de WIFI dongle kan het signaal van de router niet ontvangen, GRPS kaart kan geïnstalleerd zijn in de verkeerde positie waardoor het signaal niet ontvangen wordt.

   Observeer het flitsen van de sensor, als er geen probleem is door omstandigheden, en de sensor reageert niet, denken we dat het een gebrekkige sensor is.


 • PV laag voltage

   Analyse:

   PV laag voltage betekent dat de voltage van de string laag is. Dit kan komen door een verkeerde positieve, negatieve verbinding, losse verbinding, of geen verbinding van de panelen.

   Onderzoek:

   De multimeter moet op voltage worden gezet. Gebruik hiervoor de rode pen om te verbinden met de positieve electode. Gebruik de zwarte pen om te verbinden met negatieve electrode. Lees de multimeter of het voltage in bereik is en positief is, als dit zo is, kunnen we zeggen dat de PV voltage normaal is.


 • PV hoog voltage

   Analyse:

   Verschillende omschakelaars hebben verschillende DC input voltage bereik, dus de verbonden zonnepanelen zijn ingesteld op input DC voltage, in principe “PV hoog voltage” word veroorzaakt door verbinding van te veel panelen.

   Onderzoek:

   Controleer de omschakelaar’s instellingen, DC input voltage bereik, controleer dan de string’s open circuit voltage.


 • Lage isolatie weerstand

   Analyse:

   Omschakelaar heeft een functie die can testen op DC isolatie weerstand. Controleer of de DC kant lager is dan 50kΩ, dit geeft een alarm als “PV isolatie laag”, wat veroorzaakt kan worden door een beschadigde DC kabel, een natte blootgestelde kabel, DC componenten die elektriciteit lekker, een omschakelaar DC kant kortsluiting op de grond.

   Onderzoek:

   Ontkoppel de AC air breaker en de DC air breaker.

   Gebruik een MC sleutel om de DC kant positieve en negatieve electrode te demonteren.

   Zorg ervoor dat de rekken grond verbinding hebben (essentieel).

   (Gebruik de multimeter om resistentie vast te stellen, gebruik de rode pen om de positieve electrode te testen, de zwarte pen om de grond verbinding te testen, lees van elke kant de positieve tot de grond resistentie) (gebruik dan de rode pen om te verbinden met de negatieve electrode en lees de resistentie tussen de negatieve electrode en grond, als het groter is dan 50kΩ, dan is de omschakelaar’s isolatie kapot, de omschakelaar zal automatisch om zichzelf te beschermen stoppen met werken, en zal de error “lage isolatie resistentie” geven).


 • Hoge publieke netwerk voltage

   Analyse: 

   Netwerk voltage is groter dan omschakelaar voltage bereik, normaal gesproken overschrijdt het de hoogste instelling van voltage (fabrieksinstelling is van 195Vac-253Vac)

   Voor algemene residentiële elektriciteitscentrales, zodra de klant niet alle zonne-energie kan gebruiken, zal de rest op het netwerk worden gezet, aangezien de resistentie zeer hoog is, wat ervoor kan zorgen dat de output kant van de omschakelaar hoge voltage zal leiden tot een offline omschakelaar.

   Onderzoek:

    Gebruik een grote input kabel, een grotere kabel zorgt voor minder weerstand.

   Omschakelaar is dichtbij het netwerk, kortere kabels en minder weerstand.

   Verander de weerstand hoeveelheid, koper heeft minder weerstand dan aluminium, so over het algemeen kan beter een koperen kabel gebruikt worden.

   Als de omschakelaar verbonden is met een agricultuur netwerk dat een hogere voltage heeft dan de omschakelaar’s voltage limiet, deze kan je een klein beetje aanpassen.


123